عواقب اجاره ملک مشاع بدون رضایت شریک

اجاره دادن ملک بدون گرفتن رضایت قبلی شریک در ملک مشاع به صحیح بودن قرارداد اجاره خللی وارد نمی‎کند ومثل هر قراردادی دو طرف را ملزم به انجام تعهد می‎کند.
شریک در ملک مشاع

با استنباط ازماده ۳۰ قانون مدنی، هرکس حق دارد با ملک خود هر اقدامی که بخواهد انجام دهد،  در ملک مشاع که اختیار ملک در دست چند نفر است، این حق برای تمام  شرکا وجود دارد اما در برخی موارد رضایت شریک تأثیر گذار است براین اساس  و به عنوان نمونه  قصد داریم موضوع اجاره بدون اذن شریک در ملک مشاع را  مورد بحث و بررسی قرار دهیم.

 هر یک از شرکا درملک مشاع نمی‎تواند به تنهایی اختیارات همه‎ی شرکا را داشته باشد و در واقع با محدودیت هایی روبه رو هستند.

از آنجا که ملک مشاع، متعلق  به دو نفر یا بیشتر است، حق استفاده از کل آن ملک نه فقط به یک نفر بلکه برای همه شرکا یکسان است.

در ماده‎ی ۴۷۵ قانون مدنی به صحیح بودن اجاره‎ی مال مشاع اشاره شده است. بنابر‎این  می‎توان گفت اجاره دادن ملک مشاع هم به شریک و هم به غیر شریک درست است. اما موضوع اذن شریک و تأثیر آن بر قرارداد اجاره به شرح زیر است.

شریک در ملک مشاع

اجاره بدون اذن شریک در ملک مشاع

اجاره دادن ملک مشاع بدون رضایت قبلی شریک، زمانی صحیح است که به شرکای دیگر ضرر نزند. این ضرر بیشتر به علت استفاده از سهم شرکا بدون میل آنها است بنابراین اگر اجاره یا هر کار دیگری نظیرآن، با رضایت شرکا انجام شود صحیح است.

اجاره دادن ملک مشاع بدون گرفتن رضایت قبلی شرکا ادامه مطلب... 

برای مطالعه بیشتر به نکات حقوقی ملکی، دانستنی های حقوقی ملکی، مجله دلتا مراجعه کنید.

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.